02 februari, 2014

Koopgeil en alles opschrijven

"Verandering is altijd goed."

Volgens mij een goed voorbeeld van zo'n typisch Hollands spreekwoord. Ik vind dat er een hoop waarheid in deze zin zit. Het is nu ongeveer 2 maanden geleden dat ik alle geschiedenis van mijn blog verwijderde en opnieuw begon. Nog steeds heb ik er geen seconde spijt van gehad. Lekker schrijven wanneer ik het wil, niets verplicht zijn en in de winter is het grootste voordeel: niet uren koukleumen voor een goede outfitpost. Soms mis ik het wel een beetje. Alle reacties die ik altijd kreeg op mijn zelf samengestelde outfits. Aan de andere kant: ik heb veel liever dat ik complimenten krijg op mijn manier van schrijven of fotograferen, dan op de kleren die ik draag.
Nu lijkt het alsof ik een enorme bitch ben die zich beter voelt dan de mode-bloggende-menigte waar ik toe behoorde, maar niets is minder waar. Ik ben nog steeds een shopverslaafde, koopjesjagende, koopgeile, ouwe hipster. Vandaar de volgende foto: mijn aankoopjes van deze week:

De bovenste twee tops en het off-white gevaarte in het midden (een prachtige gehaakte jumpsuit!) zijn €10 koopjes van de Zara. Waar ik 2 jaar geleden nog kotsend langs de Zara liep, aangezien ik me toen in mijn rebelse ik-draag-alleen-houthakkers-blousjes-en-zwarte-docs-periode bevond en de Zara daar niet echt op aansloot, zo kan ik nu niet gaan winkelen zonder alle Zara's in de desbetreffende stad van boven tot kelder uitgepluist te hebben. Die 'nette' collectie met pantalons en blazers zal nooit mijn ding worden, maar met de Trafaluc collectie kun je mijn kledingkast elk seizoen wel vullen. Ik vergelijk het graag met de Divided collectie van H&M, die ik overigens ook leuker vind dan de reguliere collectie. Maar waar Divided soms bedoelt lijkt voor 12-jarigen, vind ik Trafaluc perfect aansluiten op de 16-21 categorie. Een beetje netjes, romantisch, stoer en vooral: lekker jong!
Nu we het toch over de H&M hebben: het grijs-gespikkelde shirtje komt er vandaan. Lekker basic, past overal bij, grote ketting of sjaal erbij en gaan. De onderste twee items komen van le kringloop. Dat was nog een heel gedoe. Afgelopen vrijdag vierde mijn vriend samen met 2 andere vrienden hun verjaardag. Zoals elke verjaardag die in de vriendengroep gevierd wordt, had ook dit feestje een thema. Dit keer: recessionparty. Het idee was: iedereen draagt een outfit die bij elkaar minder dan €10 moest kosten. Nu zit koopjes jagen in mijn bloed en móest dit toch wel gaan lukken. Het vestje heb ik uiteindelijk voor het feest gekocht, €2,25, en het gestreepte shirtje gewoon. Voor de lol. Voor de geïnteresseerden: de outfit voor het feest heb ik afgemaakt met een afgrijselijke zwart/wit gestreepte legging van de H&M (€5) en een verknipt wit t-shirt van de Zeeman (€2,49). Als finishing touch knoopte ik een stukje t-shirt om mijn pols als superstylish bracelet (OMG).

De vorige keer schreef ik nog over de tentamenweek en de benodigde stress die erbij kwam kijken. Dit keer zit ik in pyjama, #nomakeup, achter mijn laptop met de Avatar-marathon van Nickelodeon op de achtergrond. Ik heb elke aflevering al minstens 5 keer gezien, maar ik blijf het een prachtige serie vinden. Wat ik de afgelopen week weer lekker veel gedaan heb, is gitaar spelen. En schrijven, heel veel schrijven. Heerlijk vind ik dat: kopje thee, warme sokken, gitaar erbij, op bed zittend en al mijn gedachten op papier zetten. Melodie eronder et voilà: hitje. Haha was het maar zo makkelijk. Vaak komt er spontaan iets in me op, vaak gebeurt dit midden in de nacht of als ik letterlijk nét in bed lig. Vandaar dat dit boekje op mijn nachtkastje ligt, zodat ik ten alle tijde mijn gedachten op papier kan zetten.

Wat ik ook nog steeds probeer uit te vogelen, is keyboard spelen. Tot mijn grote ergenis is het verdomd lastig. Waarschijnlijk ben ik ook gewoon te lui om me er echt toe te zetten het te leren in plaats van maar wat aankloten met een uidraaitje van The Script. Wat wel weer heel fijn is: keyboards (en piano's) zijn ontzettend fotogeniek en staan zo leuk in je kamer.
Die zebrakop van de foto staat hier naast me, klaar om gedronken te worden en wat lekkers te eten zit in de oven. Ik denk dat ik me daar nu maar eens op ga storten. Want hoe leuk winkelen en muziek maken ook zijn. Er is één ding wat nog duizend keer leuker is. Eten.

3 opmerkingen:

Natasja zei

Heerlijk! Koopjesjagen!! Jaja, het zit in je bloed of niet. Ik heb fijn ook mijn zondagmiddag gevuld met het fanatiek elke kledingrekje doorspitten en stapels overhoop halen. Wat een beesten zijn we toch..

allicia-maria zei

Hele mooie foto's! :)

Merel Driessen zei

Dat in het Nederlands gaan schrijven is nog altijd een goed idee geweest, vind ik! Ik heb echt plezier in het lezen van je posts. :) En die foto's erbij maken het perfect!